VDL Nedcar gaat auto’s bouwen voor Amerikaanse startup

VDL Nedcar gaat auto’s bouwen voor Amerikaanse startup

VDL Nedcar heeft een nieuwe opdrachtgever: het Amerikaanse Canoo gaat hun pickups bouwen in ons eigen Born!

De Nederlandse auto-industrie bestaat uit niet veel Nederlandse automerken. Wij mogen echter wel een paar internationale merken min of meer tot ons portfolio rekenen. Er zijn namelijk genoeg auto’s in elkaar geschroefd bij VDL Nedcar, te Born in Limburg. Eerder door natuurlijk ons eigen Daf, maar ook Volvo, Mitsubishi en meer.

Einde

De fabriek bouwt momenteel MINI’s en BMW’s voor eh, BMW. Laatstgenoemde trok echter de stekker eruit en vanaf 2022 gaan de X1 en de MINI’s elders geproduceerd worden. Om de fabriek in Born nog de moeite waard te laten zijn, moet er dus iets anders geproduceerd gaan worden. Wie bouwt er momenteel nog saaie sedans en/of SUV’s?

Nieuwe opdracht

De fabriek van VDL Nedcar gaat echter gewoon door, want er is een nieuwe opdrachtgever. Het gaat om een wat opmerkelijke keuze: de Amerikaanse startup Canoo. Dit piepjonge bedrijf presenteerde eerder een opmerkelijke pickup die tegen 2022/2023 aan klanten geleverd zou moeten worden. Ze moeten ergens gebouwd worden en Nederland leek dus de ideale plaats. Om de boel mooi aan te sluiten mag VDL Nedcar vanaf eind 2022 de auto’s van Canoo in elkaar gaan schroeven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *