De beste Porsche GT3 Touring is niet voor Californië

De beste Porsche GT3 Touring is niet voor Californië

De Porsche 911 GT3 Touring Package “zoals ‘ie heurt” mag niet verkocht worden in Californië. Een gemis voor de petrolheads aldaar.

Bij een Porsche weet je één ding zeker: de meeste zaken zitten er niet voor de lol op. De nieuwe 911 GT3 is daar een prima voorbeeld van. Twee nieuwe zaken op de reguliere GT3 zijn bijvoorbeeld de spoiler die met een ‘zwanenhals’ vast zit aan de auto en de gaten in de voorklep. Deze zijn functioneel om de beste circuit-Porsche te maken. Tenminste, totdat de GT3 RS of GT2 RS arriveren.

Poespas

Dat geeft al aan dat de GT3 de auto is die je moet hebben voor het circuitwerk. Laten we wel wezen: heb jij een circuit in je achtertuin? Of toegang tot een circuit op zijn minst? Nou zal dat voor een GT3-koper wellicht anders zijn, maar de keren dat je auto enkel in zijn natuurlijke habitat verkeert zijn vaak op één hand te tellen. Als je een lekker pure 911 wil, zonder te veel poespas, is er voor jou de 911 GT3 Touring Package.

Touring Package

De Porsche 911 GT3 Touring Package (992) is de tweede generatie Touring Package. De eerste, op basis van de gefacelifte 991, was kort door de bocht eigenlijk bedoeld om de waarde van de 911R te laten zakken. De 911R was namelijk de ideale stuurmans-Porsche voor zij die niet perse op het circuit zijn. Handbak, geen grote spoiler, maar wel die heerlijke 500 pk sterke GT3-motor achterin. De Touring Package zette dit recept voort en dus kun je deze ook gewoon configureren in deze generatie 911. Je hebt verrassend weinig keuze in opties, maar wel één belangrijke extra keuze: de 911 GT3 Touring Package wordt geleverd met een PDK of een handbak. De vorige generatie was er alleen als handbak. Dat klinkt als de logische optie: PDK als pijlsnelle bak is ideaal voor de GT3, maar als je de spoiler niet wil, dan wil je waarschijnlijk ook gewoon het lekkere gevoel van zelf roeren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *